Ce ati dori sa imi transmiteti?

vineri, 11 noiembrie 2011

Cum sa iti pastrezi unghiile sanatoase


   Unghiile reprezinta ceva mai mult decat niste chestii tari la maini si la picioare - ele sunt o oglinda a sanatatii tale si le arata celor din jur cat de mult ai grija de restul corpului tau. Ele pot parea mici si nesemnificative, dar asta nu este adevarat. Asadar, cum poti avea grija de unghiile tale? Majoritatea intaritoarelor de pe piata nu ajuta unghiile foarte fragile. O dieta mai sanatoasa si cativa pasi simpli sunt cheia. 


  • Daca nu mananci bine, se observa - nimic nu poate ascunde asta. Consumand alimente bogate in proteine da rezultate. De asemenea cele care contin sulf sunt de asemenea vitale pentru sanatatea unghiilor si cea fizica. Acestea includ mere, castraveti, struguri, usturoi, sparanghel si ciuperci.
  • Dusmanul cel mai mare al unghiilor este apa. Daca iti petreci multi timp in apa, fie ca faci baie, inoti sau orice altceva, nu este foarte bine. Incearca sa eviti asta cat mai des (Nu ma refer sa nu mai faceti baie :P ).
  • Nu-ti roade unghiile - pare un lucru evident de zis, dar multi dintre noi inca o fac. Poate fi greu sa renunti la acest obicei, dar unghiile tale vor avea de castigat. 
  • Taie-ti unghiile scurt. Nu ma refer sa fi taiate din carne, dar mai putin de 2 cm. Asa vei reusi sa le pastrezi intacte, iar degetele tale vor parea subtiri si dragute. 
  • Nu-ti folosi unghiile ca instrumente. Ele nu trebuie folosite sa dezlipesti autocolante sau sa deschizi scrisorile. Uit de foarte multe ori asta si mereu regret apoi. 
  •  Cand faci curat, speli vase, lucrezi in gradina si folosesti chimicale nu uita sa porti manusi. Facand asta iti vei proteja unghiile si restul mainii de orice s-ar putea intampla (sa se murdareasca, sa se rupa). 
  •  Daca iti place sa iti "colorezi" unghiile, foloseste un produs care sa ti le protejeze. Astfel vei evita ca acestea sa devina galbene si oja va rezista mai mult. Trebuie sa recunosc ca nu am incercat asta pana acum, dar e tentant. Daca o sa o fac va anunt! :D
  • Pentru a repara foarte repede o unghie pastreaza mereu cu tine o pila. Daca se rupe vreuna vei putea imbunatatii acest lucru. Mi s-a intamplat de multe ori asta si era de 10 ori mai bine cand reuseam sa "salvez" unghia. 
  • Nu ezita sa iti dai cu crema atunci cand te uiti la tv, cand citesti o carte sau cand te intorci acasa de la scoala. Vor aparea curand semne de insanatosire.
   Nu este atat de greu precum ai putea crede sa obtii unghiile pe care ti le doresti. Daca vei urma macar cateva dintre aceste sfaturi vei vedea rezultatele. Pupici!
                                                    XOXO

1 fantasies:

D. spunea...

interesant :-?