Ce ati dori sa imi transmiteti?

joi, 30 octombrie 2014

Proba 11 - Vacanțe de vis

Sunt o mare fană a vacanțelor și ador să explorez locuri noi, dar cea mai incitantă amintire este legată de momentul în care plănuiesc totul până la cele mai mici detalii. Atunci simt că dețin controlul asupra destinului meu. În acel moment știu că un alt vis este aproape să se împlinească, iar la final mă voi întoarce acasă cu povești pentru cei apropiați, cu poze care să păstreze vie fiecare clipă în care m-am simțit împlinită. Voi fi mândră că am mai bifat o aventură de nota 10, pentru că am avut grijă să fie astfel de fiecare dată. Nu am greșit niciodată în materie de vacanță exotică.

Dacă tot am pornit pe această potecă însorită vreau să împărtășesc câteva dintre aceste experiențe și felul în care mi-au influențat viața, deoarece tot ceea ce mișcă sufletul, care ne impresionează, lasă o amprentă specială asupra noastră. Totuși pentru ca planurile să iasă ca la carte am avut nevoie de un partener de nădejde, iar CND Turism – Vacanțe Speciale a fost mereu alături pentru a îmi oferi experiențe inedite și multe posibilități de asemenea pentru work and travel.

Pentru cei care nu mă cunosc, trebuie să știți că alegerile mele în materie de destinații speciale au o singură condiție care nu se schimbă niciodată: am nevoie de temperaturi ridicate pentru a funcționa la parametri normali. Și nu exagerez. Din acest motiv, majoritatea vacanțelor mele au avut loc în locuri călduroase, în care să mă pot bucura de peisaje extraordinare, unde pot gusta cele mai delicioase și ingenioase preparate culinare.


Unul dintre locurile vizitate este situat în Insulele Galapagos din Ecuador, cred că nu este necesar să vă spun prea multe, o poză face cât o mie de cuvinte. Soare, plajă, apă sclipitoare și pregătită să mă primească cu brațele deschise pentru o baie pentru a mă răcori. Astfel am început vara pe care nu o voi uita niciodată. Alături de persoana potrivită locurile pot deveni magice.

O să vă prezint și Canionul Antelope din Arizona, cu tunelele sale minunate în care am făcut poze în nuanțe de roșu cum nu am mai văzut. Spectacolul de lumini a fost superb pentru niște videoclipuri în care să prezint minunățiile pe care le-am văzut. Iată de ce nu uit niciodată aparatul foto acasă. Trebuie să imobilizez asemenea frumuseți pentru anii ce urmează.

Am așteptat foarte mult să vizitez Taj Mahal în India, dar a meritat, deoarece a fost unul dintre sejururile mele de vis. Arhitectura m-a surprins plăcut și nicio poză pe care am văzut-o anterior nu se poate compara cu senzația pe care am avut-o în momentul în care am ajuns acolo. India este total diferită de ceea ce cunoșteam, la fel și oamenii, dar m-am simțit bine-venită și m-aș întoarce cu drag acolo. Tradițiile lor m-au urmărit până acasă, odată cu obiecte deosebite pe care le-am adus cu mine. Vă recomand să mergeți și voi pentru a învăța despre o cultură atât de specială.


Dar cel mai mult m-a impresionat Cathedral Cove din Noua Zeelandă, cu niște peisaje de basm, la fel ca și Castelul Dunnottar din Scoția unde mă simțeam un hobbit al lui Tolkien. A fost minunat!


Am un sfat pentru voi, cei care poate ca și mie vă place să călătoriți. Plecați de acasă cu sufletul gol, lăsați grijile departe, ele o să vă aștepte când o să vă întoarceți. Numai astfel veți reuși să acumulați noi învățături, veți trăi fiecare clipă ca și cum ar fi ultima, veți întineri cu fiecare pas. Asta mi se întâmplă mie și nu există eveniment al anului care să mă bucure mai mult. De asemenea, luați-i cu voi pe cei dragi, veți fi mai deschiși, mai vioi avându-i alături și împărtășind ore pline de voie bună, plimbări prin locuri binecuvântate. Acestea sunt momentele de care o să ne amintim cu melancolie la bătrânețe, care vor merita toate nopțile nedormite, toate durerile din cauza mersului pe jos, deoarece vom avea ce povesti nepoților și celor dornici să asculte un bătrân trecut prin viață. Și nu orice fel de viață, una plină de lumină, frumusețe, gingășie.

Vă mulțumesc pentru deschiderea voastră, că mi-ați fost alături în această aventură, iar acum la final am niște întrebări pentru voi. 

Care este destinația voastră preferată și ce mi-ați recomanda mie să văd în continuare?            
- Articol înscris în competiția SuperBlog 2014 -