Ce ati dori sa imi transmiteti?

duminică, 2 noiembrie 2014

Proba 12 - Să explorăm Strada Ficțiunii!




   Literatura face parte din mine, mă definește. Ea îmi deschide o ușă plină de posibilități, de personaje minunate, de experiențe înălțătoare. Este strada ce conduce spre infinit, cu surprize la fiecare pas. Iar de când am descoperit o asemenea comoară mi-am dorit să o împărtășesc cu cei dragi, să ne bucurăm împreună de ceea ce are de oferit. Mi-am dorit să fie un obicei de familie și am reușit. Așa a început drumul nostru, eu lăudând-o la toți cei dornici să asculte, am cântat ode în cinstea ei, doar-doar voi reuși să mă apropii de adevărata ei valoare. Nu a fost întotdeauna ușor, dar merită!
   Citesc de când mă știu, astfel că am gustat din tot felul de sortimente, care mai de care mai delicioase, mai atractive, iar astăzi pot spune cu mândrie că știu să aleg o carte care să-mi placă, fără să fiu deloc dezamăgită. În plus, în grupul de prieteni sunt mereu cea care oferă recomandări și nu am dat greș până acum. 
   Dar există în viața mea de cititor și momente de cumpănă, când am nevoie de un sfat în acest domeniu și apelez la un ajutor cu experiență, iar Editura ALL se potrivește sufletului meu, fiind mereu pregătită de provocare. Cărțile pe care ei le prezintă într-o manieră foarte originală sunt cuprinse în colecția Strada Ficțiunii, un nume potrivit care exprimă rolul de îndrumător al literaturii. Mai mult, ei nu se opresc aici, dovadă fiind secțiunile acestei frumoase colecții și anume: Clasic, Contemporan, Bestseller, Crime sau Lista lui Alex. Ștefanescu. Am citit deja două cărți Bestseller și acestea se regăsesc și astăzi în topul preferatelor mele, lucru care mă îndeamnă să am încredere în părerea lor și în viitoarele meu căutări. 
   Să vă povestesc puțin despre PS. Te iubesc de Cecelia Ahern, una dintre cărțile recomandate de editură. Aceasta este cartea emoționantă a secolului din punctul meu de vedere și de un romantism fără limite. Trebuie să o citiți dacă aveți sensibilitate pentru poveștile de dragoste memorabile! Cartea nu are un subiect fericit, dar poate chiar acest aspect o face mai valoroasă, mai prețioasă, deoarece fiecare dintre noi avem un mecanism de autoapărare în fața greutăților, iar Holly, personajul principal, are o modalitate mai specială în această situație. În contrast cu ea, Chemarea îngerului de Guillaume Musso este mai optimistă și scoate în evidență aspectele pozitive ale vieții, chiar și în cele mai dezastruoase momente. Este de asemenea o lectură nemaipomenită, pe gustul meu.  
   Iar acum, la final, sfatul meu sincer, din suflet pentru voi este următorul: acordați o șansă cititului. Uitați pentru câteva clipe de prejudecăți, de experiențele anterioare, de orice piedică posibilă. Poate nu veți găsi în acest obicei al meu cel mai bun prieten, dar vă pot asigura că este un prieten adevărat. Știe să asculte, să vindece răni, să fie blând, dar întotdeauna onest. Îndrăzniți să porniți în această aventură, fiți curioși și veți vedea că răsplata este pe măsură. Haideți să explorăm Strada Ficțiunii! 



Articol înscris în competiția SuperBlog 2014 -